Exposició virtual, llibre i disc: tres presentacions per cloure l’any Pep Ventura

Dissabte passat, 3 de febrer de 2018, vaig tenir la sort de poder presentar públicament el treball d’un any dedicat intensament a Pep Ventura. Tres projectes que va impulsar Lluís Puig a principis del 2017 des de la Direcció General de Cultura Popular, que va seguir de ben a prop després de ser nomenat Conseller de Cultura i que, un cop se n’han pogut veure els resultats, no els ha pogut assaborir per la seva condició d’exiliat fora del nostre país. Des d’aquí també voldria reivindicar aquesta flagrant injustícia que esperem que es resolgui ben aviat!

Als que vàreu venir: moltes gràcies! I pels que no vau poder ser a la presentació, us en faig cinc cèntims.

En primer lloc, una exposició virtual titulada Sardanes. Els comissaris hem estat Joaquim Rabaseda i jo mateixa, i la producció ha anat a càrrec de la Confederació Sardanista de Catalunya i de la Generalitat de Catalunya. Amb voluntat de projecció internacional, els textos es poden llegir en català i en anglès, i la mostra disposa de diverses imatges i enregistraments sonors.

Seguidament hi va haver la presentació de llibre Això no és una biografia de Pep Ventura. L’Empordà romàntic, revolucionari i espectacular que ha publicat l’Editorial Gavarres. A la presentació m’hi van acompanyar l’Àngel Madrià, l’editor, i Jaume Ayats, el mestre de tota una generació de musicòlegs i el responsable que m’acabés decantant per un tema tan apassionant ara fa uns quants anys. Si teniu ganes de llegir el llibre, el podeu comprar en línia.

Finalment, en Quim Manyós va introduir la novetat discogràfica que havia de cloure l’acte, un disc de la col·lecció de la Fonoteca de Música Tradicional Catalana de la Generalitat amb músiques inèdites del músic de Figueres titulat Pep Ventura. La música romàntica a Figueres. Després d’uns breus parlaments d’en Joaquim Rabaseda i jo mateixa, autors de la selecció d’obres, de l’estudi i dels textos, va començar el concert de la Cobla de Cambra de Catalunya, que va oferir una selecció de les peces del disc. Si a algú li interessa, el disc també es pot comprar en línia (properament).

A tots els que vàreu venir a l’Auditori de Caputxins dissabte a la tarda us estic molt agraïda!

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *