Baltasar Samper, entre dues aigües: l’art i el compromís

Dr. Amadeu Corbera Jaume, 2023, Universitat de les Illes Balears

El dia 19 de juliol, en el marc del Programa de Doctorat en Història, Història de l’Art i Geografia, es va celebrar l’acte de defensa de la tesi doctoral d’Amadeu Corbera Jaume, titulada Baltasar Samper, entre dues aigües: l’art i el compromís i dirigida pel Dr. Sebastià Serra Busquets i la Dra. Anna Costal Fornells.

El tribunal, format pel Dr. Joseba Agirreazkuenaga Zigorraga de la Universidad del País Vasco / Euskal Herriko Unibertsitatea, la Dra. Eva Moreda Rodríguez, de la Glasgow University, i Antoni Marimon Riutort de la Universitat de les Illes Balears, va atorgar a la tesi la qualificació d’Excel·lent Cum Laude.

Amadeu Corbera durant la defensa de la tesi doctoral
Els membres del tribunal
Amadeu Corbera amb els dos directors

Les traduccions liederístiques de Joaquim Pena: inventari i anàlisi de la repercussió cultural i musical

Dr. Salvador Parron i Conus, 2023, Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

Notícia Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

El dia 31 de gener, en el marc del Programa de Doctorat en Traducció, Gènere i Estudis Culturals, es va celebrar l’acte de defensa de la tesi doctoral de Salvador Parron Conus, titulada Les traduccions liederístiques de Joaquim Pena: inventari i anàlisi de la repercussió cultural i musical i dirigida pel Dr. Pere Quer Aiguadé i la Dra. Anna Costal Fornells.  

El tribunal, format per la Dra. Montserrat Bacardí Tomàs de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Dra. María Teresa Julio Giménez de la UVic-UCC i el Dr. Joaquim Rabaseda Matas de l’Escola Superior de Música de Catalunya, va atorgar a la tesi la qualificació d’Excel·lent Cum Laude.

En paraules del doctor, “l’inventari i anàlisi de la repercussió cultural i musical de les traduccions liederístiques de Joaquim Pena ens ha permès considerar-lo com a un dels principals impulsors i ideòlegs del gènere del Lied a Catalunya i un pioner del Noucentisme musical”.

Just abans de començar la defensa de la tesi
Durant la defensa de la tesi © Universitat de Vic
Els membres del tribunal, els directors i el nou doctor, en Salvador Parron, just després de la defensa

Loading