Cadena Ser, El tren de la història, amb Xavier Carmaniu. Sobre Camil·la Lloret (15.10.2023)
Ràdio Palafrugell. Entrevista: La musicòloga Anna Costal i Fornells ofereix divendres una conferència sobre les havaneres al local de l’AVAC (02.07.2018)
Ràdio Estel. Programa especial Sant Jordi. Entrevista, a partir del minut 22 (23.04.2018)
Ràdio Martorell. Entrevista per Jaume Monés (17.04.2018)
FeM Girona. Entrevista. Anna Costal ens comenta el seu llibre “Això no és una biografia de Pep Ventura”, La Principal de la Rambla, Montserrat Juvanteny (14.04.2018)
Film documental de Jordi Vidal. Kalimago productions i Mille et une productions.
Anna Costal va recordar «que posem en evidència com la sardana, inicialment un element revolucionari per acabar amb l’Antic Règim, i que coincideix amb el Sexenni Democràtic espanyol (1868-1874), evoluciona cap a un símbol d’identitat catalanista, a partir del qual s’inventa tot un mite que fins i tot arriba a parlar d’arrels gregues. D’alguna manera es va manipular aquell símbol». En definitiva, la seva tesi portada a la pantalla
Hora Nova, crònica de Josep Maria Bernils (05.11.2021)
Foto del rodatge a La Lira de Sant Andreu de Palomar
Foto del rodatge a Perpinyà
Foto de la preestrena a Girona, Festival de Cinema de Girona (13.11.2021)
Baltasar Samper. El ritme amnèsic (2018). Documental de la directora Victòria Morell Salom i Cinètica Produccions, estrenat al Mallorca International Film Festival el 30 d’octubre de 2018 i programat el mateix dia per IB3 dins el programa L’hora D: “Baltasar Samper és el protagonista d’aquesta pel·lícula que descobreix el buit cultural que va provocar el major conflicte bèl·lic sofert a Espanya en els últims temps. La Guerra Civil i el posterior exili de més de mig milió d’espanyols que van abandonar forçosament la seva llar per començar un llarg camí que duraria, per a molts, tota la vida. És el reflex d’una història internacional. Universal. El drama de les guerres”.
Baltasar Samper, el ritme amnèsic (2018)
Documental de la directora Victòria Morell Salom i Cinètica Produccions, estrenat al Mallorca International Film Festival el 30 d’octubre de 2018 i programat el mateix dia per IB3 dins el programa L’hora D: “Baltasar Samper és el protagonista d’aquesta pel·lícula que descobreix el buit cultural que va provocar el major conflicte bèl·lic sofert a Espanya en els últims temps. La Guerra Civil i el posterior exili de més de mig milió d’espanyols que van abandonar forçosament la seva llar per començar un llarg camí que duraria, per a molts, tota la vida. És el reflex d’una història internacional. Universal. El drama de les guerres”.
Bon cop de falç. La història d’un himne (2014)
Documental coproduït entre Clark, Grup Enderrock i L’Avenç i les televisions TV3 i La Xarxa de Comunicació Local. “Els segadors” prové d’una cançó eròtica que es va transformar, el 1640, en un crit de guerra. Seguirem la història i els processos de canvi que han fet que aquesta cançó s’hagi convertit en l’himne nacional.
Cartell promocinal del documental
Sardana, dansa nacional de Catalunya? (2013)
El documental, estrenat per TV3 la diada de Sant Jordi, és obra d’Ester Plana i Quim Rutllant i és una producció d’Amunt Produccions i Zeba Produccions, amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional i del Museu de la Mediterrània.
Marina Rossell – Clàssics Catalans (2008)
Al documental “Clàssics Catalans”. Marina Rossell fa un recorregut per la història d’algunes de les cançons tradicionals catalanes més populars. Publicat a l’abril del 2010 amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, es troba inclòs al DVD “Gran Teatre del Liceu de Barcelona” acompanyant el concert que la Marina Rossell va oferir el 11 de setembre del 2008, i l’enregistrament del qual li va suposar obtenir, al febrer del 2009, el premi al Millor Àlbum de Música Tradicional d’Espanya, otorgat per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música, a la seva XIII edició.