Comunicació “La jota hostil” al 1r Congrés de la Jota als territoris de parla catalana. Falset, 19-21 d’octubre de 2018. Crònica de Pau Benavent a Vilaweb.

Conferència sobre Ricard Viladesau en la commemoració del centenari del seu naixement, Agrupació Sardanista ASERT de Terrassa, 13 de setembre de 2018.

«L’impacte de les havaneres a l’Europa romàntica: la sensualitat d’un ball, la modernitat d’una cançó», Associació d’Amics i Veïns de Calella, Palafrugell, 6 de juliol de 2018.

Presentació del llibre  Això no és una biografia de Pep Ventura acompanyada per Joaquim Rabaseda a l’Arxiu Comarcal de la Selva, a Santa Coloma de Farners, 27 de juny de 2018.

Presentació del llibre  Això no és una biografia de Pep Ventura i el disc Pep Ventura. La música romàntica a Figueres a la llibreria Contijoch de Manlleu, 24 de maig de 2018. Presència de l’Alcalde de Manlleu i de Lluís Cerarols.

La Prèvia: La riquesa de la música escandinava. Banda Municipal de Barcelona, L’Auditori, 29 d’abril de 2018.

Presentació del llibre  Això no és una biografia de Pep Ventura a la Biblioteca de Martorell, 17 d’abril de 2018.

Presentació del llibre  Això no és una biografia de Pep Ventura acompanyada per Josep Pujol. Casa de la Sardana, Barcelona, 16 d’abril de 2018.

Els carrers ja eren nostres. Republicanisme, espai públic i cultura popular a la Catalunya revolucionària del segle XIX. Taula rodona amb Anna Grau. Plataforma Antifeixista de Palafolls, MiD de Palafolls, 24 de març de 2018 (Revista La Rambla, 26 de març de 2018)

La Prèvia: A dues bandes. Diàleg amb el director convidat de la Banda Municipal de Barcelona José Rafael Pascual-Vilaplana, L’Auditori, 11 de març de 2018.

«Pep Ventura, un arquetip de músic romàntic», Jornada “El món de la tenora”, Museu de la Mediterrània, 10 de març de 2018.

«L’impacte de les havaneres a l’Europa romàntica: la sensualitat d’un ball, la modernitat d’una cançó», Fundació Ernest Morató, cicle de conferències, Biblioteca de Palafrugell, 9 de març de 2018.

«Xavier Cugat: els fets i els mites d’un músic gironí», amb Joan Gay i Joaquim Rabaseda, Aula d’Extensió Universitària de Calella, 21 de febrer de 2018.

«Els Cors de Clavé: una nova cultura popular, laica i republicana», Tinguda Blanca, Gran Orient de Catalunya, 19 de febrer de 2018.

«Del Romanticisme a la República: Catalunya a través de la sardana», juntament amb Joaquim Rabaseda. Auditori Josep Irla, Delegació de la Generalitat a Girona, 2 de febrer de 2018.

«Venècia-París-Figueres-L’Havana. Viatge musical a través del repertori de Pep Ventura».Teatre Zorrilla de Badalona, 30 de gener de 2018. Organitzat per l’Aula d’Extensió Universitària de la gent gran de Badalona.

«Venècia-París-Figueres-L’Havana. Viatge musical a través del repertori de Pep Ventura». El Patronat de La Garriga, 23 de gener de 2018. Organitzat per l’Aula de la Universitat a l’Abast – Fundació Universitària Martí l’Humà.