«Les havaneres en el temps de Pep Ventura». 1r Simposi Càstor Pérez, Museu del Suro, Palafrugell. Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya, 21 d’octubre de 2016.

«Les sardanes en temps d’en Pep Ventura», Col·lectiu Capbreu, Castellbisbal, 9 de setembre de 2016.

«Les sardanes en temps de Pep Ventura: operístiques, republicanes i revolucionàries». Aula d’Extensió Universitària d’Horta, Barcelona, 18 de maig de 2016.

«Enric Morera i la invenció d’una nova música urbana a Barcelona». MUHBA, Diàlegs d’Història Urbana i Patrimoni, 2 de maig de 2016.

«L’estudi de mites historiogràfics des de la musicologia. Els casos de Josep Anselm Clavé, Pep Ventura i Enric Morera». Societat Catalana de Musicologia, Institut d’Estudis Catalans, 17 de febrer de 2016.

«Les sardanes en temps de Pep Ventura: operístiques, republicanes i revolucionàries». Aula d’Extensió Universitària Gent Gran d’Osona. Segon trimestre, 3 de febrer de 2016.

«Els cors de Clavé, una nova cultura popular laica i republicana». Cicle Josep Anselm Clavé, 170 anys de música per al poble. Òmnium Cultural Osona, Ajuntament de Manlleu, Biblioteca Municipal de Manlleu, 11 de febrer de 2016.

«Les altres sardanes de Pep Ventura: a la moda, republicanes i revolucionàries». Cicle xerrades sobre la sardana. Òmnium Cultural Gironès, 28 de gener de 2016.

«Enric Morera, músic modernista». Amics de la UNESCO, Sant Cugat del Vallès. Arxiu Nacional de Catalunya, 27 de gener de 2016.